Keskusvaraston kehittäminen

Keskusvarasto - materiaalivirran mestari

Keskusvarasto, jakelukeskus, logistiikkakeskus. Erityyppisiä keskusvarastoja, joita yhdistää sama perustehtävä – saada oikea tuote oikeaan aikaan asiakkaalle.

Voi kuulostaa helpolta, mutta käytännössä harvoin sitä kuitenkaan on.

Kerralla kuntoon

Keskusvarastojen haasteet

Varasto voi olla yhden tai satojen työntekijöiden työpaikka, mutta haasteet ovat pitkälti samat: kuinka tehostaa ja tarkentaa toimintaa. Samalla tulisi varmistaa työntekijöiden viihtyvyys ja kapasiteetin joustot sesonkien mukaan. Osalle varastoja haasteena on siirtyminen paperisesta toiminnasta digitaaliseen. 

Kaikille yhteistä on optimoinnin, läpinäkyvyyden ja mitattavuuden kehittämisen tarve varaston tulevaisuuden menestymisessä. 

varasto mies hypaa ilmaan helpottuneena

Toiminnot seuraavalle tasolle​

Yksinkertainen on usein parasta

Devocan tarjonta keskusvarastoille lähtee yksinkertaisesta tulokulmasta – varaston lattiatason työtehtävien kehittämisestä. Varaston kokonaiskustannuksista noin 40-60% syntyy työvoimakustannuksista, joten työtehtävien kehittäminen tuo konkreettisia hyötyjä nopeasti ja ilman raskaita investointeja.

Nopein ja kustannustehokkain tapa keskusvaraston hallinnan kehittämiseksi on hankkia nykyisten järjestelmien rinnalle kattava multimodaalinen keräysratkaisu. Devocan Talk’nPick on markkinoiden tehokkain ja tarkin ratkaisu keskusvarastojen työhön. Ja mikä parasta, ratkaisu tekee usein raskaat järjestelmäuudistukset tarpeettomiksi.

Talk’nPickin Tools-lisäosalla varastotyön optimointi, johtaminen ja reaaliaikainen seuranta saavat myös kehitysruiskeen. Toolsin avulla tiedät, mitä varastossasi tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa.

Mikäli Talk’nPick toiminnallisuuksien rinnalle halutaan järeämpää tukea, niin vaihtoehtona on Talk’nPick WMS (Warehouse Management System). Se on täysverinen ja kokonaisvaltainen varastonhallinnan ratkaisu suuremmillekin keskusvarastoille. 

Tutustu ratkaisuihimme alla olevista vaihtoehdoista. Mikäli et ole varma, mikä ratkaisu varastollesi olisi sopivin, niin anna ratkaisuvalitsimen auttaa. 

Ratkaisut

Ratkaisumme verkkokaupan varaston kehittämiseen

Talk'nPick

Multimodaalinen, helppokäyttöinen ja skaalautuva puhekeräysratkaisu verkkokaupoille.

Talk'nPick mobile picking

Talk'nPick Tools

Varastonhallinnan ratkaisuja tukeva lisäosa varastotöiden optimointiin, seurantaan ja johtamiseen.

WMS
Leo - CEO

Varaa aika ja tutustu

Varaa puolen tunnin aika asiantuntijallemme, jossa esittelemme sinulle henkilökohtaisesti ainutlaatuisen varastonhallinnan ratkaisumme.

Asiakastarina

medifon logo

”Varaston nopeus on kasvanut 40% ja tarkkuus parantunut 70%”

Näin Devocan ratkaisu tehosti Medifonin keskusvaraston toimintoja

Medifon Oy nosti varastotoimintojensa tehoa 40% Talk’nPick ratkaisun avulla. 

devoca ikoni

Kumppaninne varaston digitalisointiin

Parhaimmillaan olemme nostaneet varaston tehokkuutta 40% ja parantaneet tarkkuutta 80%.  

Nämä hyödyt syntyvät useista osatekijöistä, mm. työn tehostumisesta, prosessien suoristumisesta, optimoinnista ja ohjattavuuudesta. Saavutettuun hyötyyn vaikuttavat myös varaston perusasiat, esimerkiksi tuotteet, varaston lay-out, keräystekniikat jne. 

Yllä olevista tekijöistä riippuen saavutetut keskusvaraston tehokkuushyödyt ovat olleet 10-40% ja tarkkuuden parantuminen 30-80%.

Meillä on vahva kokemus erityyppisten varastotehtävien kehittämisestä ja niiden haasteista. 

Kartoitamme nopeasti varaston tilanteen ja annamme kehitysehdotuksemme, joka sisältää sekä prosessiin, ohjelmistoihin ja laitteistoihin liittyvän ehdotuksen samalla kertaa.

Nosta keskusvarastosi tehokkuus uudelle tasolle – aloita se nyt ottamalla meihin yhteyttä alla olevasta painikkesta!