Koulutusvideot, yleisimmät kysymykset ja -ongelmat

Tällä sivulla on Talk’nPick koulutusvideoita (videot ovat englanniksi), vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja  mahdollisiin ongelmatilanteisiin ratkaisuja. 

Ellei tältä sivulta löydy vastausta hakemaasi kysymykseen tai ongelmaan, ota meihin yhteyttä. 

Kirjautuminen ja aloitus

Tämä video näyttää, miten sovellukseen kirjaudutaan sekä muut aloituksen asetukset ja yleisnäkymän sovelluksen toiminnallisuuksista. 

 

Katso video

Asetukset

Tämä video näyttää  sovelluksen asetukset (mm. kieliasetukset, tilastot ja puhekomennot) sekä lisätietoa siitä, miten valittu asetus vaikuttaa sovelluksen toiminnallisuuteen. 

  • Valitsemalla aloittelijan tason, sovellus ohjaa enemmän puhekomentojen käytössä
  • Valitsemalla normaalin tason, sovellus olettaa käyttäjän olevan jo edistyneempi.

Puheen käyttö

Tämä video neuvoo, miten sovellus ymmärtää käytettävät puhekomennot: 

  • Kerro paikka (tiedustele sovellukselta tuotteen paikka)
  • Tuote loppu (ilmoita sovellukselle, mikäli tuotetta ei ole kerättävissä)
  • Tuotenumero (sovellus kertoo tuotteen koodin tm.)
  • Vahvista (vahvista sovellukselle ilmoitettu tieto)
  • Korjaa (korjaa sovellukselle ilmoitettua tietoa)
 

Numeroiden käyttö: Käytä numeroita 0-19 kertomalla numero ”yhdeksäntoista” jne. tai käytä numeroita 20 ylöspäin kertomalla sovellukselle numerot ”kaksi nolla” jne.

Keräys

Tällä videolla näytetään, miten keräys toimii sovelluksen eri toimintatapoja käyttäen (puhe, näppäily, skannaus).  Tämä video myös neuvoo, miten sovellus ymmärtää numerot ja aakkoset sekä miten puhetta käytetään.

Kysymyksiä ja vastauksia

Laitteisto

Talk’nPick sovellus voidaan asentaa suurimpaan osaan Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteisiin: älypuhelimiin, tabletteihin tai käsitietokoneisiin (Zebra., Honeywell), versiovaatimuksena 8/Oreo ja siitä ylöspäin. Pyydä Devocalta suositeltavien laitteiden listaa. Voimme myös tarpeen mukaan asentaa sovelluksen ja puhelimen käyttövalmiiksi haluamassasi laitteessa.

Yllä mainitun lisäksi ja riippuen Talk’nPick sovelluksen versiosta (light, advanced tai pro), tarvitaan bluetooth skanneri (viivakoodin-, QR-koodin, RFID:in lukemiseen) ja kuulokemikrofoni (joko bluetooth tai langallinen).

 

Talk’nPick on yhteensopiva useimpien bluetooth viivakoodilukijoiden kanssa. Olennaista on, että viivakoodilukija paritetaan mobiililaitteeseen käyttäen SPP profiilia (Serial port profile). Tarkista viivakoodinlukijan ohjeista, että viivakoodinlukija on mahdollista parittaa käyttäen SPP profiilia. Talk’nPick toimii myös yleisimpien PDA-laitteiden kanssa, joissa on sisäänrakennettu viivakoodinlukija.

Kyllä, sillä QR-koodit toimivat kuten viivakooditkin. Varmista, että lukijassasi käytetään SPP profiilia. Mikäli olet epävarma asiasta, ota yhteyttä meihin.

Toimii, mutta emme tätä kuitenkaan suosittele. On mahdollista, että Talk’nPick sovellus tunnistaa muita ääniä ympäriltä ja mahdollisesti toimii niiden komentojen mukaan.

Kyllä se on mahdollista, mutta emme tätä kuitenkaan suosittele, koska huonolaatuisella kuulokemikrofonilla puheen tunnistaminen voi heiketä, mikä voi johtaa käyttökokemuksen alenemiseen.

Voit käyttää omia laitteita, mikäli laitteiden vaatimustaso on riittävä. Tarvittaessa ota meihin yhteyttä.

Tarvitsenko Devocan laitehyllyä vai voinko käyttää omaa ratkaisuani?
Devocan laitehylly on vähän tilaa vievä seinähylly, jossa jokaisen käyttäjän laitteille on oma lokeronsa, jossa laitteet pysyvät siististi järjestyksessä ja johon laitteet on helppo laittaa latautumaan. Pyydä laitehyllystä esite ja mitat meiltä.

Mikä on tekninen hihake ja soveltuuko se kaikentyyppisille mobiililaitteille ja onko hihakkeissa kokoeroja?
Paras käyttökokemus ja käytettävyys Talk’nPick sovelluksesta saavutetaan, kun älylaite puetaan käsivarteen tekniseen hihakkeeseen, joka on varustettu pyörivällä alustalla. Näin puettuna älylaite on pois käsistä, vapauttaen molemmat kädet työntekoon sekä tällä vältetään laitteen pudottamisvaara. Tekninen hihake soveltuu kaikille mobiililaitteille. Hihakkeesta on olemassa kuutta eri kokoa (XS-XXXL), joten kaikenkokoisille käyttäjille löytyy varmasti sopiva koko. Hihake on myös mahdollista pukea ulkotakin päälle. Hihaketta voidaan käyttää oikeassa- tai vasemmassa kädessä.

Ohjelmisto

Mitä ohjelmia Talk’nPick ratkaisuun liittyy?
Talk’nPick koostuu kahdesta ohjelmasta: Android-sovelluksesta ja selainohjelma Toolsista. Android sovellus on oltava asennettuna kaikkiin mobiililaitteisiin. Tools ohjelma toimii yleisimmillä verkkoselaimilla tietokoneella ja tableteilla käytettynä (Tools ohjelma ei sisälly Talk’nPick light version lisenssiin). Lisäksi mobiililaitteisiin asennetaan esiasennettuna laitteiden etähallinta. Etähallinnalla käyttäjien ei tarvitse huolehtia Talk’nPick sovelluksen ylläpidosta ja viimeiset versiot ovat käytettävissä ilman toimenpiteitä.

Miksi Android sovellus pyytää lupaa sijaintiin, mikrofoniin ja tallennustilaan?
Tietoja tarvitaan puheentunnistusta ja verkkoanalytiikka varten.

Asennus ja ylläpito

Me lataamme Talk’nPick sovelluksen automaattisesti laitteeseesi.
Erikoistapauksissa sovellus voidaan toimittaa sähköpostilla, joka sisältää sovelluksen latauslinkin, jolloin asiakas itse asentaa sovelluksen linkin osoitetta käyttäen.

Meillä on uusia henkilöitä ja tarvitsemme heille tunnuksia Talk’nPick sovellukseen, mistä saamme tunnukset ja salasanat?
Lähettämällä sähköpostin (sisältäen tarvittavien käyttäjien nimet) Devocan helpdeskiin (helpdesk@devoca.fi), toimitamme teille uusien käyttäjien tunnukset noin 2-8 tunnin kuluessa sähköpostin saapumisesta. Salasanat luotte itse Toolsin kautta, kts seuraava kysymys.

Käyttäjien tunnukset löytyvät Talk’nPick Tools ohjelman Ylläpito > Käyttäjät - osiosta. Salasanoja emme toimita kuin erikoistapauksissa. Mikäli salasana on unohtunut, on se vaihdettava (Ylläpito > Käyttäjät > Toiminto > Vaihda salasana).

Kuinka salasanat ylläpidetään?
Asiakas itse määrittelee salasanat Tools > Ylläpito > Käyttäjät – osiossa.

Käyttö

Miten voin kerätä vähemmän kuin on tilattu?
Kun saldoa ei ole tarpeeksi, niin käyttäjä ilmoittaa siitä kappalemäärän keräyksen yhteydessä joko puhekomennolla ”Tuote loppu” tai kappalemäärän syöttönäppäimistön ostoskori-symbolilla. Huom: syötä ensin osamäärä, minkä pystyit keräämään ja vahvista se, jonka jälkeen käytä Tuote loppu toimintoa.

Haluaisin kerätä suoraan pakkauksiin, kuinka se onnistuu?
Talk’nPickissä on mahdollista konfiguroida pakkausten käsittely kolmella eri tavalla:
1. Pakkauksia ei käsitellä
2. Pakkaukset käsitellään vasta kun kaikki on kerätty
3. Tuotteet kerätään suoraan lähteviin pakkauksiin
Vaihtoehdot ovat konfiguroitavissa varastokohtaisesti.

Haluaisin kerätä suoraan pakkauksiin, kuinka se onnistuu?
Talk’nPickissä on mahdollista konfiguroida pakkausten käsittely kolmella eri tavalla:
1. Pakkauksia ei käsitellä
2. Pakkaukset käsitellään vasta kun kaikki on kerätty
3. Tuotteet kerätään suoraan lähteviin pakkauksiin
Vaihtoehdot ovat konfiguroitavissa varastokohtaisesti.

Miten tarkistan syötteen oikeellisuuden?
Syötteen oikeellisuuden voi tarkistaa seuraavasti:
• Tarkista syötetyn tiedon oikeellisuus vetämällä sivuvetovalikosta tai asetuksista Näytä syöte - toiminto päälle. Nyt Talk’nPick näyttää ruudun alareunaan kaikki tunnistetut syötteet.
• Mikäli tieto näyttäisi olevan oikea, tarkista ettei tiedossa ole välilyöntejä tai muita erikoismerkkejä, jotka voivat sekoittaa tunnistuksen.

 

Mitä sanoja minun tulisi käyttää, että Talk’nPick sovellus ymmärtää puhettani?
Talk’nPick sovellus ymmärtää numerot väliltä 0-19, nämä numerot voidaan sanoa esimerkiksi ”viisitoista”. Suuremmat numerot kuin 20, lausutaan yksittäisinä numeroita, esimerkiksi 20 sanotaan sovellukselle “kaksi nolla”.

Talk’nPick sovellus ymmärtää tietyn määrän komentosanoja sekä myös aakkoset. Komentosanat löytyvät sovelluksen Asetukset/Äänikomennot - osiosta. Aakkoset kerrotaan käyttäen tiettyjä sanoja, siitä löytyy lista sovelluksen Asetukset > Aakkoset osiosta.

Etähallinta

Miten ja milloin etähallinta asennetaan?
Mikäli Devoca toimittaa laitteet, jolloin etähallinta mobiiliin on jo valmiiksi asennettu. Mikäli asiakas hankkii itse laitteet, on hänen asennettava etähallinta käyttöönotossa lukemalla mobiililaitteella QR koodi. Asennuksen jälkeen muut asennukset tapahtuvat automaattisesti.

Mitkä ovat etähallinnan edut?
Valmiiksi asennettu etähallinta helpottaa testaamista, käyttöä sekä nopeuttaa toimintaa.
Etähallinnan avulla hoidetaan Talk’nPick sovelluksen automaattiset versiopäivitykset. Lisäksi mobiililaitteiden tietoturva saavuttaa Android Enterprise tason, mikä tarkoittaa sovelluksien käytön rajoitusta, etätyhjennystä, maantieteellistä seurantaa jne.
.

Tämä on paras ratkaisu, eli kyllä. Mikäli asiakkaalla on jo käytössään etähallinta, voidaan sitä käyttää.

 

Ongelmien ratkaisut

Mobiililaite ei saa verkkoyhteyttä. Tarkista, että mobiililaite on kytketty verkkoon esimerkiksi avaamalla mobiililaitteen selain ja kokeilemalla, että laitteella pääsee jollekin verkkosivulle.

Kirjautumissivulle tulee virheilmoitus ”Invalid username or password” – mitä teen?
Tarkista, että käyttäjätunnus ja salasana on syötetty oikein.
Tarkista myös, että olet oikeassa ympäristössä: klikkaa kirjautumissivun oikean yläkulma kolmea pistettä, jonka jälkeen klikkaa: Määritä API:n osoite > klikkaa ja määritä API:n osoite > Tuotanto tai Testi > Ok.
Useimmiten käytettävä ympäristö on Tuotanto, mikäli et ole saanut muita ohjeita.
Ks. myös seuraava kysymys.

Mikä ympäristö minun pitää valita?
Talk’nPickissä on kaksi ympäristöä riippuen toiminnoista. Testiympäristö on testausta varten ja todellinen tuotannollinen ympäristö on Tuotanto.
Huomioi, että samat kirjautumisen käyttäjätunnukset eivät välttämättä käy näihin molempiin ympäristöihin. Tämän voi tarkistaa esimieheltä.

En löydä nimeäni mobiilisovelluksen Keräilijöiden listalta, mitä teen?
Nimeä voi hakea myös mobiilisovelluksen Keräilijä-sivun listalta klikkaamalla oikean yläkulman suurennuslasia ja kirjoittamalla nimen kenttään. Mikäli et löydä nimeäsi listalta, kerro asiasta esimiehellesi.

Saat PIN-koodin ohjaajaltasi. 

Talk’nPick sovelluksen Asetukset valikossa Tilastojen kohdalla on listaus tehdyistä töistä, riveistä ja tuotteista.

Mobiilin näytölle ilmaantui teksti ”Tietoliikennevirhe”, mitä se tarkoittaa ja mitä minun pitää tehdä?
Virheilmoitus tarkoittaa sitä, että sovelluksella on vaikeuksia keskustella muiden järjestelmien kanssa. Jos ongelma toistuu usein, niin ota yhteys esimieheesi.

Työjonolistalla ei näy yhtään työtä, vaikka niitä pitäisi olla, missä ne ovat?
Tarkista seuraavat asiat:
1. Tarkista, että olet valinnut sovelluksesta oikean varaston
2. Sovellus olettaa, että haluat nähdä tämän päivän työt. Klikkaamalla sovelluksen työlistaussivun alakulmasta työnjonon suodatinta, työt todennäköisesti löytyvät:
• Tehtävänä: tämän päivän työt
• Omat: minulle määritellyt työt
• Kaikki: kaikki uudet ja tauolla olevat työt
• Myöhässä: myöhässä olevat työt

Miksi en löydä työtä, kun käytän haku toimintoa?
Sovellus hakee työt työjono suodattimen asetusten mukaan. Tarkista että suodatin on asetettu oikein, kts aikaisempi kysymys.

Päivitä sovelluksen näyttö vetämällä näyttöä sormella ylhäältä alas, jolloin näyttö päivittyy.

Tarkista nämä asiat:
• Kielivalinta on oikea (kirjautumissivun alalaita > valitse kieli)
• Tarkista, että mikrofoni on päällä (näytön alareuna > mikrofoni symboli)
• Tarkista, että kuulokemikrofoni on toimintakunnossa

 

Sovellus ymmärtää numeroita 0-19, siten että ne voidaan sanoa normaalisti esimerkiksi "viisitoista".  Numerot, jotka ovat suurempia, kerrotaan sovellukselle esimerkiksi "kaksi yksi".  

Kuinka tarkistan syöttämäni tiedon oikeellisuuden? 

Tarkistaaksesi, että syötetty tieto on oikea, vedä "Näytäsyöte" näkyviin näytön vasemmasta laidasta ja aktivoi toiminto. Toinen vaihtoehto on aktivoida "Näytä syöte" sovelluksen asetuksista, Nyt sovellus näyttää kaikki tuntemansa syötteet näytön alalaidassa. 
Jos tieto näyttää olevan oikein, mutta sovellus ei siirry eteenpäin, tarkista, että syöttämässäsi tiedossa ei ole välilyöntejä tai erikoismerkkejä. 

Tarkista tiedon oikeellisuus kohdan “Miten tarkistan syötteen oikeellisuuden” mukaan. Todennäköisesti tiedonsyötössä on virhe.

Ohjelma ei tee mitään ja suoritettava rivi on harmaa, kuinka etenen?
Klikkaa suoritettava rivi aktiiviseksi ja aloita työ.

Ohjelma ei enää ilmoita merkkiäänellä, mikäli syötän väärän tiedon?
Tarkista sivuvetovalikosta, että mykistysääni on pois päältä. Mikäli mykistysääni on poistettu päältä, ohjelma ei enää ilmoita virhetiedosta.

Viivakoodin lukija ei toimi, mitä teen?
Tarkista ohjelman päämenusta, että Bluetooth viivakoodinlukija on aktivoitu. Kytke päälle tarvittaessa. Tarkista tiedon oikeellisuus kohdasta “Miten tarkistan syötteen oikeellisuuden?”

Tämä tarkoittaa, että viivakoodinlukija on paritettu mobiililaitteeseen käyttäen muuta kuin SPP profiilia.
Toimenpide: Pura paritus, nollaa varmuudeksi viivakoodinlukija, aseta se SPP paritustilaan ja parita se sitten mobiililaitteen kanssa.

 

 

Mikäli et löytänyt ongelmaasi vastausta ylläolevista esimerkeistä, ota yhteyttä.