Vuokraratkaisulla tehoa kaupan inventointiin

Helsinkiläinen Protukku haki tehoa inventointiin vuokraamalla Devocan Talk’nPickin Maestrolta.

Protukku on vuonna 1974 perustettu helsinkiläinen perheyritys ja erikoistukkuliike. Protukku tarjoaa henkilökohtaista ja joustavaa palvelua kotimaisille PK-yrityksille ja julkishallinnolle. Yrityksen liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa.
Inventointi ei Protukussakaan ollut henkilökunnan työlistalla suosituimmasta päästä. Kuuden työntekijän voimin pyöritettävässä yrityksessä haluttiin kokeilla nopeaa ja pienyrityksen kukkarolle sopivaa vaihtoehtoa inventoinnin kehittämiseen.
Devocan kumppani Maestro toteutti vauhdikkaan kehityshankkeen vuokraamalla Talk’nPick sovelluksen kaupan käyttöön inventoinnin ajaksi.
Ratkaisun kova osa muodostui älypuhelimesta ja sormiskannerista, joiden avulla Devocan sovellusta ohjattiin ja data luettiin. Inventoinnissa hyödynnettiin siis viivakoodia sekä puhelimen näppäimistöä. Älypuhelin puettiin Devocan hihakkeella käyttäjän ranteeseen ja samalla kädet vapautettiin paperin kantamisesta.

NOPEUTTA JA KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISYYTTÄ

Inventointi saatiin onnistuneesti päätökseen kahden päivän ja useamman henkilön panoksella. Inventoitavia, aktiivisia tuoterivejä oli 2300 ja työn päätteeksi oli inventoitu kaikkiaan 44000 tuotetta.
Käyttäjiltä kysyttäessä he arvioivat työtehon kasvaneen vähintään 50 % aikaisempaan paperiseen tapaan verrattuna. Itse inventointi sujui nopeammin ja samalla poistui työläs tulosten syöttö järjestelmään
Myös tarkkuuden arviointiin kehittyneen selvästi näppäily-, kirjoitus- ja lukuvirheiden vähentymisen kautta.
Devocan ratkaisu sai käyttäjiltä erittäin hyvää palautetta ja työ koettiin nyt paljon mielekkäämmäksi:


• Kätevä kun kädet vapaana.
• Tosi helppo myös etsiä tuotteita joita ei löydy viivakoodilla.
• Helppo varmistaa, että oikea tuote luettu tai minkä tuotteen luki viimeisimmäksi kun näkee riittävät tuotetiedot näytöltä.
• Helppo syöttää kappalemäärä.

Edellytyksenä ratkaisun vieläkin tehokkaammalle käytölle on kunnossa oleva viivakoodisto. Se nousikin kehityskohteeksi ensi vuoden inventointia silmällä pitäen.

devoca-ikoni

Kumppaninne varaston digitalisointiin

Edellämainitut asiat ovat Devocalla tuttuja ja olemme monessa varastossa niitä ratkaisseet. Parhaimmillaan varaston nopeus on kasvanut 40% ja tarkkuus parantunut 70% ja kaikkia edellämainittuja asioita olemme pystyneet kohentamaan Devocan ratkaisujen avulla. Niillä mm. optimoimme keräystä, vastaanottoa ja hyllytystä monin tavoin.

Ratkaisumme mahdollistavat jatkuvan inventaarion, dynaamisen varaston, kuljetun automaattisen hallinnan. Ja mikä parasta niin takaisinmaksuaika on usein alle vuosi. Aloita nettikauppavaraston kehittäminen tästä painikkeesta tai ota meihin suoraan yhteyttä ja kerromme lisää.

Tilaa uutiskirje

Tilatessasi uutiskirjeemme, liityt postituslistallemme ja varmistat, että saat tuoreimmat kuulumiset ja tiedot ajankohtaisista uutisistamme suoraan sähköpostiisi.