Talk'nPick - Vilkas verkkokauppa-alustan integraatio

Kysymyksiä ja vastauksia

Laitteisto
Talk’nPick-sovelluksen laitteistovaatimukset??

Talk’nPick sovellus voidaan asentaa suurimpaan osaan Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteisiin: älypuhelimiin, tabletteihin tai käsitietokoneisiin (Zebra, Honeywell), versiovaatimuksena 8/Oreo ja siitä ylöspäin. Pyydä Devocalta suositeltavien laitteiden listaa. Voimme myös tarpeen mukaan asentaa sovelluksen ja puhelimen käyttövalmiiksi haluamassasi laitteessa.

Voinko käyttää kaiken tyyppisiä viivakoodilukijoita?

Talk’nPick on yhteensopiva useimpien bluetooth viivakoodilukijoiden kanssa. Olennaista on, että viivakoodilukija paritetaan mobiililaitteeseen käyttäen SPP profiilia (Serial port profile). Tarkista viivakoodinlukijan ohjeista, että viivakoodinlukija on mahdollista parittaa käyttäen SPP profiilia. Talk’nPick toimii myös yleisimpien PDA-laitteiden kanssa, joissa on sisäänrakennettu viivakoodinlukija.

Toimiiko Talk’nPick myös QR-koodeilla?

Kyllä, sillä QR-koodit toimivat kuten viivakooditkin. Varmista, että lukijassasi käytetään SPP profiilia. Mikäli olet epävarma asiasta, ota yhteyttä meihin.

Toimiiko Talk’nPick ilman kuulokemikrofonia?

Luonnollisesti toimii. Puhe toimii Pro versiossa ja se e ole käytettävissä Advanced versiossa. 

Voinko käyttää omia kuulokemikrofoneja?

Kyllä se on mahdollista, mutta emme tätä kuitenkaan suosittele, koska huonolaatuisella kuulokemikrofonilla puheen tunnistaminen voi heiketä, mikä voi johtaa käyttökokemuksen alenemiseen.

Voinko käyttää omia laitteita vai onko hankittava uudet?

Voit käyttää omia laitteita, mikäli laitteiden vaatimustaso on riittävä. Tarvittaessa ota meihin yhteyttä.

Mikä on tekninen hihake ja soveltuuko se kaikentyyppisille mobiililaitteille ja onko hihakkeissa kokoeroja?

Paras käyttökokemus ja käytettävyys Talk’nPick sovelluksesta saavutetaan, kun älylaite puetaan käsivarteen tekniseen hihakkeeseen, joka on varustettu pyörivällä alustalla. Näin puettuna älylaite on pois käsistä, vapauttaen molemmat kädet työntekoon sekä tällä vältetään laitteen pudottamisvaara. Tekninen hihake soveltuu kaikille mobiililaitteille. Hihakkeesta on olemassa kuutta eri kokoa (XS-XXXL), joten kaikenkokoisille käyttäjille löytyy varmasti sopiva koko. Hihake on myös mahdollista pukea ulkotakin päälle. Hihaketta voidaan käyttää oikeassa- tai vasemmassa kädessä.

Ohjelmisto
Mitä ohjelmia Talk’nPick ratkaisuun liittyy?

Riippuen versiosta, Talk’nPick koostuu yhdestä tai kahdesta ohjelmasta.

Kaikkiin versioihin kuuluu Android-sovellus, joka asennetaan mobiililaitteeseen. Sovellus löytyy Google Play kaupasta. Devoca toimittaa tarvittavat käyttäjätunnukset.

Pro-version Tools selainohjelma toimii yleisimmillä verkkoselaimilla tietokoneella ja tableteilla käytettynä.  Devoca toimittaa tarvittavat käyttäjätunnukset.

Miksi Android sovellus pyytää lupaa sijaintiin, mikrofoniin ja tallennustilaan?

Tietoja tarvitaan puheentunnistusta ja verkkoanalytiikka varten.

Asennus ja ylläpito
Miten asennan Talk’nPick sovelluksen älylaitteeseeni?

Sovellus on ladattavissa Google kaupasta.
Erikoistapauksissa sovellus voidaan toimittaa sähköpostilla, joka sisältää sovelluksen latauslinkin, jolloin asiakas itse asentaa sovelluksen linkin osoitetta käyttäen.

Meillä on uusia henkilöitä ja tarvitsemme heille tunnuksia Talk’nPick sovellukseen, mistä saamme tunnukset ja salasanat?

Uusia tunnuksia voi tilata tilauslomakkeen avulla.

Mistä löydän käyttäjien tunnukset ja salasanat?

Käyttäjien tunnukset lähetetään teille kahdella eri sähköpostilla.

Kuinka salasanat ylläpidetään?

Advanced-versiossa salasanat lähetetään sähköpostilla.
Pro-versiossa käyttäjä voi itse määritellä salasanat Tools ohjelman kautta.  Tools > Ylläpito > Käyttäjät – osiossa.

Käyttö
Miten voin kerätä vähemmän kuin on tilattu?

Kun saldoa ei ole tarpeeksi kerättävänä, niin käyttäjä ilmoittaa siitä kappalemäärän keräyksen yhteydessä joko puhekomennolla ”Tuote loppu” tai kappalemäärän syöttönäppäimistön ostoskori-symbolilla. Huom! Syötä ensin osamäärä, minkä pystyit keräämään ja vahvista se, jonka jälkeen käytä ”Tuote loppu” toimintoa.

Miten tarkistan syötteen oikeellisuuden?

Miten tarkistan syötteen oikeellisuuden?
Syötteen oikeellisuuden voi tarkistaa seuraavasti:
• Tarkista syötetyn tiedon oikeellisuus vetämällä sivuvetovalikosta tai asetuksista Näytä syöte – toiminto päälle. Nyt Talk’nPick näyttää ruudun alareunaan kaikki tunnistetut syötteet.
• Mikäli tieto näyttäisi olevan oikea, tarkista ettei tiedossa ole välilyöntejä tai muita erikoismerkkejä, jotka voivat sekoittaa tunnistuksen.

 

Mitä sanoja minun tulisi käyttää, että Talk’nPick sovellus ymmärtää puhettani?

Talk’nPick sovellus ymmärtää numerot väliltä 0-19, nämä numerot voidaan sanoa esimerkiksi ”viisitoista”. Suuremmat numerot kuin 20, lausutaan yksittäisinä numeroita, esimerkiksi 20 sanotaan sovellukselle “kaksi nolla”.

Talk’nPick sovellus ymmärtää tietyn määrän komentosanoja sekä myös aakkoset. Komentosanat löytyvät sovelluksen Asetukset/Äänikomennot – osiosta. Aakkoset kerrotaan käyttäen tiettyjä sanoja, siitä löytyy lista sovelluksen Asetukset > Aakkoset osiosta.