Topsport

KETTERYYTTÄ KIVIJALAN INVENTOINTIIN

Rovaniemen Top Sportissa ei vuosi-inventointi ollut henkilökunnan työlistalla suosituimmasta päästä ja ovien sulkeminen vei myyntiaikaa eli euroja kaupan myynnistä. Kahdeksan (8) työntekijän voimin pyöritettävässä kaupassa haluttiin kokeilla nopeaa ja pienen yrityksenkukkarollesopivaavaihtoehtoainventoinnin kehittämiseen.

Tässä on naseva paikka nostolle!

Talk’nPick sovellus kaupan käyttöön inventoinnin ajaksi

Devocan kumppani Maestro toteutti vauhdilla kehityshankkeen vuokraamalla Talk’nPick sovelluksen kaupan käyttöön inventoinnin ajaksi. Ratkaisun kova osa muodostui älypuhelimesta ja sormiskannerista, joiden avulla Devocan sovellusta ohjattiin ja data luettiin. Inventoinnissa hyödynnettiin siis viivakoodia ja puhelimen näppäimistöä. Älypuhelin puettiin Devocan hihakkeella käyttäjän ranteeseen ja samalla kädet vapautettiin päätteiden ja lukijoiden kantamisesta. Itseratkaisunkoulutukseen meni noin 15minuuttia. Sen jälkeen henkilöstä olikin jo täydessä touhussa.

Aamulla klo 07:00 aloitettu inventointi saatiin onnistuneesti päätökseen jo iltapäivän puolella.

NOPEUTTA JA KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISYYTTÄ

Aamun käynnistyksessä meni noin kolme varttia, mutta sen jälkeen tahti oli kova. Puolilta päivin eri tuotteita oli inventoitu reilut 4000 ja loppupäivä meni yksittäisten tuotteiden käsittelyyn, joissa ei ollut oikeita koodeja tai tuotteita ei löytynyt lainkaan rekisteristä. Työn päätteeksi varastossa oli inventoituna n. 5600 eri tuotetta. Devocan ratkaisu sai käyttäjiltä erittäin hyvää palautetta:

  • Kätevä kun kädet vapaana.
  • Tosi helppo myös etsiä tuotteita joita ei löydy viivakoodilla.
  • Hyvä kun näkee riittävät tuotetiedot näytöltä. Helppo varmistaa, että oikea tuote luettu tai minkä tuotteen luki viimeisimmäksi.
  • Helppo syöttää kappalemäärä. 

Kauppiaalle positiivinen “yllätys” oli, että kauppa saatiin auki vaikka viimeisiä yksittäisiä tuotteita oli vielä inventoimatta.Eisiis tarvinnut pitkittää suljettuja ovia hienostitoimivan logiikan ansiosta. Jokainen säästetty tunti merkitsee euroja viivan alle.

VARASTON KEHITYSINVESTOINNIT KURIIN

Pk-yrityksen kehitysresurssit ovat usein rajalliset. Investointikyky ei aina ylety uuden teknologian käyttöönottoon ja kehittäminen jääkin puolitiehen. DevocanTalk’nPickon työkalu niin suurten kuin pientenkin yritysten tarpeisiin. Ratkaisun keskeinen lähtökohta on ollut kokonaistaloudellisuus ja uuden tehokkuuden mahdollistaminen kaikille yrityksille.

Ratkaisun ydin on varaston tarpeisiin räätälöity sovellus ja älypuhelin, jota käytetään sopivalla yhdistelmällä eri rajapintoja. Puheentunnistus, kosketusnäyttö ja viivakoodilukijat ovat tavallisimmat käyttötavat. Tarvittaessa voidaan hyödyntää myös älylaseja tai vaikka vyöllä kannettavaa tulostinta.

"varaston nopeus on kasvanut 40% ja tarkkuus parantunut 70%"

Tilaa uutiskirje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.